söndag 25 januari 2009

USA - Sverige 3-2 (2-0)

Har lyckats hålla mig upp för att se matchen och skriver lite personliga reflektioner om matchen nedan :)

Första halvlek:
Långbollar
Har knappt varit något spel genom mittfältet vilket iuförsig inte är så konstigt då det är 4 stycken 'defensiva' innermittfältare som huserar där. Skulle till andra halvlek vilja se det bytas in någon/några som vill håla bollen på mittfältet, hetaste alternativen är väl Farnerud, Ericsson eller/och Elm, men Anttonen skulle kunna byta av Dahl som inte fått mycket uträttat. Dahlberg gör det dock bra högst upp men det är lätt läst och han har inte många alternativ att lägga bollen på.
USA 1-0/2-0
Snyggt 1-0 mål men Dahlin hade nog tagit den om han hade haft något att göra i matchen innan frisparken, inte lätt när ens första ingripande ska vara att ta ett skott i krysset. Straffen som ledde fram till 2-0 tycker jag såg lite tveksam ut på den repris man fick, dessutom fick man ju bara se den en enda gång. Kåmark lät dock säker på att det var straff så man får väl lita på honom ;).
Andra halvlek:
Injektionen
Farnerud bidrog med en liten injektion offensivt när han kom in han ser ut som en pojke på planen men det han visade inatt får en att vilja se mer. Lite valpig och svag defensiv för att slå sig in i VM-kval elvan men bra joker. Assisterade fram till Nannskogs 2-1.
Anfallarna
Båda anfallarna får gokännt. Dahlberg fungerade bra som targetspelare men hade velat ha någon mittfältare som visade sig så han hade fått det enklare. Målet förtjänade han och kunde ha suttit något mer. Nannskog gör mål precis som han ska snyggt var det också och han visade att han är en skyttekung, även han kunde ha gjort något mer mål.
Backlinjen
Hela backlinjen kändes svajug hela matchen vilket kanske inte är så konstigt då dem inte haft så mycket tid att spela ihop sig ingen av dem har väl spelat tillsammans tidigare.
Sista 20
Sverige var det bättre laget i slutet av matchen och skapade flera chanser och siffrorna fixades till 3-2 istället för 3-0. Farnerud var som sagt en stor bidragande orsak till detta då han låg bakom båda Sveriges mål.
Sammanfattning
USA vann rättvist, men med lite flytt kunde vi till och med vunnit matchen. vill se Farnerud från start i nästa match tillsammans med en ny backlinje (valfri-Bjärsmyr-Bengtsson-Anttonen). Nannskog vill jag se från start i nästa match tillsammans med Avdic? om han är tillgänglig då anars så funkar Dahlberg igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar